Class 10 Math Chapter 15 MCQ Question Answer NCERT Solution

NCERT Class 10th Math Chapter 15 MCQ Question Answer and can take online test here.. CCL Chapter helps you in it..  NCERT Solution for Class 10 Maths Chapter 15 MCQ of Probability NCERT Solution for CBSE, HBSE, RBSE and Up Board and all other chapters of class 10 math.

Also Read:- Class 10 Math NCERT Solution

NCERT Class 10 Math Chapter 15 Probability MCQ Question Answer with Online test of Objective type Solution.

Class 10 Math Chapter 15 MCQ Question Answer

1.  If P(E) = 0.05, then the P (not E) is :
(A) 0.05
(B) 0.5
(C) 0.95
(D) None of these

Answer

Ans. (C) 0.95


2. Probability of getting 1 in a single throw of a die is:
(A) 1
(B) 0
(C) 1/6
(D) 1/2

Answer

Ans. (C) 1/6


3. Probability of getting 7 in a single throw of a die is:
(A) 0
(B) 1
(C) 1/6
(D) none of these.

Answer

Ans. (A) 0


4. Two dice are thrown at the same time. The probability of getting the sum 13 on the dice is
(A) 5/36
(B) 1
(C) 11/36
(D) 0

Answer

Ans. (D) 0


5. Two dice are thrown at the same time. The probability of getting the sum 8 on the dice is
(A) 1/36
(B) 5/36
(C) 11/36
(D) 29/36

Answer

Ans. (B) 5/36


6. A bag contains 3 blue balls, 2 white balls and 4 red balls. If one ball is taken out at random from the bag. The probability that it will be white is
(A) 4/9
(B) 2/9
(C) 3/9
(D) none of the above.

Answer

Ans. (B) 2/9


7. Which of the following cann’t be probability of any event?
(A) 0
(B) 1
(C) 1/125
(D) -1/125

Answer

Ans. (D) -1/125


8. One card is drawn from a well shuffled deck of 52 cards. The probability that the card drawn is black is
(A) 12/52
(B) 1
(C) 1/2
(D) 3/4

Answer

Ans. (C) 1/2


9. A baby us born. The probability that it will a boy child is
(A) 0
(B) 1/2
(C) 3/4
(D) none of the above.

Answer

Ans. (B) 1/2


Leave a Comment

error: Content is protected !!