A Triumph of Surgery Class 10 English Chapter 1 MCQ Question Answer – Footprints Without Feet

NCERT Class 10 English book Footprints Without Feet A Triumph of Surgery MCQ Question Answer with Important Question Answer. We Provide Class 10 English Word Meaning, Question Answer and Important Questions for CBSE, HBSE, MP Board and Up Board and also for some other state boards.

Also Read:- Class 10 English Footprints Without Feet NCERT Solution

NCERT Solution for Class 10 English Chapter 1 A Triumph of Surgery MCQ Question Answer for HBSE, CBSE of Footprints Without Feet Book.

A Triumph of Surgery MCQ Question Answer


1. A Triumph of Surgery is written by?
(A) Ruskin Bond
(B) James Herriot
(C) Robert Arthur
(D) Victor Canning

Answer

Ans. (B) James Herriot


2. Tricki is a …….
(A) small cat
(B) small rat
(C) small dog
(D) None of the above

Answer

Ans. (C) small dog.


3. Tricki belongs to
(A) Mrs Pumphrey
(B) Mrs Herriot
(C) Mrs Watson
(D) All of the above

Answer

Ans. (A) Mrs Pumphrey


4. Who is the doctor in this story?
(A) James Herriot
(B) Mr. Pumphrey
(C) Mr. Watson
(D) None of the above

Answer

Ans. (A) James Herriot


5. Who is the gardener of Mrs. Pumphrey?
(A) Ramu
(B) Hodgkin
(C) Michael
(D) Jamson

Answer

Ans. (B) Hodgkin


6. Who is the narrator of this story?
(A) Mrs. Pumphrey
(B) Mr. Herriot
(C) Hodgkin
(D) Tricki

Answer

Ans. (B) Mr. Herriot


7. Mrs. Pumphrey thinks that Tricki is suffering from
(A) Cancer
(B) malnutrition
(C) Both A and B
(D) Kleptomania

Answer

Ans. (B) malnutrition


8. Which of the following is the quality of vertinary surgeon?
(A) tactful
(B) full of common sense
(C) Both A and B
(D) None of the above

Answer

Ans. (C) Both A and B


9. For how many days tricki was given no food but plenty of water?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4

Answer

Ans. (B) 2

Leave a Comment

error: Content is protected !!