Food – Where does it Comes From? Class 6 Science Chapter 1 MCQ Question Answer – NCERT Solution

NCERT Class 6 Science Food – Where does it Comes From? Chapter 1 MCQ Question Answer for Preparation of Exams. Here we Provide Class 6 Science Question Answer, Important Questions, MCQ for Various State Boards Students like CBSE, Haryana, uttar pradesh, mp and other state students.

Also Read : – Class 6 Science NCERT Solution

NCERT Class 6 Science Chapter 1 Food – Where does it Comes From? MCQ Question Answer ( प्रश्न उत्तर ) Solution.

Food – Where does it Comes From? Class 6 Science Chapter 1 MCQ Question Answer

Multiple Choice Questions and Answer for Easy to Understand the Chapter.

1. Which of the following food items are taken from animals?
(A) milk
(B) egg
(C) meat
(D) all of these.

Answer

Ans. (D) all of these.


2. Which of the following food items are taken from plants?
(A) grains
(B) fruits
(C) vegetables
(D) all of these.

Answer

Ans. (D) all of these.


3. Which part of pumpkin is eaten?
(A) roots
(B) leaf
(C) flower
(D) stem

Answer

Ans. (C) flower.


4. From where bees collect nectar.
(A) flowers
(B) leaf
(C) stem
(D) roots

Answer

Ans. (A) flowers.


5. Those animals who eat other animals are called
(A) herbivores
(B) carnivores
(C) omnivores
(D) all of these.

Answer

Ans. (B) carnivores


6. Those animals who eat both plants and animals are called
(A) herbivores
(B) carnivores
(C) omnivores
(D) all of these.

Answer

Ans. (C) omnivores


7. Those animals who eat plants only are called
(A) herbivores
(B) carnivores
(C) omnivores
(D) all of these.

Answer

Ans. (A) herbivores


8. Lion is a
(A) herbivores
(B) carnivores
(C) omnivores
(D) all of these.

Answer

Ans. (B) carnivores.


9. Dog is a
(A) herbivores
(B) carnivores
(C) omnivores
(D) all of these.

Answer

Ans. (C) omnivores


10. From where we get sugar.
(A) sugarcane
(B) animals
(C) meat product
(D) vegetables

Answer

Ans. (A) sugarcane


11. What parrot eats?
(A) plant
(B) meat products
(C) both A and B
(D) none

Answer

Ans. (A) plant


12. Which of the following are vegetables?
(A) spinach
(B) cauliflower
(C) carrot
(D) all of the above

Answer

Ans. (D) all of the above


13. Which of the following is the main source of our food?
(A) plants
(B) animals
(C) both A and B
(D) none.

Answer

Ans. (C) both A and B.


Leave a Comment

error: Content is protected !!