The Thief’s Story Class 10 English Chapter 2 MCQ Question Answer – Footprints Without Feet

NCERT Class 10 English book Footprints Without Feet The Thief’s Story MCQ Question Answer with Important Question Answer. We Provide Class 10 English Word Meaning, Question Answer and Important Questions for CBSE, HBSE, MP Board and Up Board and also for some other state boards.

Also Read:- Class 10 English Footprints Without Feet NCERT Solution

NCERT Solution for Class 10 English Chapter 2 The Thief’s Story MCQ Question Answer for HBSE, CBSE of Footprints Without Feet Book.

The Thief’s Story MCQ Question Answer


1. Who is the writer of the Story ” The Thief’s Story”?
(A) Ruskin Bond
(B) James Herriot
(C) Robert Arthur
(D) Victor Canning

Answer

Ans. (A) Ruskin Bond


2. Who has a fairly successful hand?
(A) Anil
(B) Thief
(C) Both A and B
(D) None of the above

Answer

Ans. (B) Thief


3. Thief was a boy of
(A) 12
(B) 15
(C) 17
(D) 19

Answer

Ans. (B) 15


4. Anil was about
(A) 15
(B) 25
(C) 35
(D) 55

Answer

Ans. (B) 25


5. What was thief’s new name that he made himself when he met anil?
(A) Ram Singh
(B) Jumna Singh
(C) Hari Singh
(D) None of the above

Answer

Ans. (C) Hari Singh


6. Hari Sing the thief is planning to catch the train of
(A) 10.30pm Express of Delhi
(B) 10.30pm Express of Lucknow
(C) 10.30pm Express of Agra
(D) None of the above

Answer

Ans. (B) 10.30pm Express of Lucknow


7. How many rupees did thief steal from Anil?
(A) 600
(B) 700
(C) 750
(D) 850

Answer

Ans. (A) 600


8. Which of the following statement is true about different peoples when they are being robbed?
(A) The greedy man showed fear
(B) The rich man showed anger
(C) The poor man showed acceptance.
(D) All of the above

Answer

Ans. (D) All of the above


9. Who is the author of the story “The Thief’s Story”?
(A) Thief
(B) Anil
(C) Ruskin Bond
(D) None of the above

Answer

Ans. (A) Thief


10. The thief changes his name in every ………
(A) week
(B) month
(C) 6 months
(D) year

Answer

Ans. (B) month


Leave a Comment

error: cclchapter.com