Class 8 Math Chapter 2 MCQ Question Answer

NCERT Class 8 Math Linear Equation in One Variable Chapter 2 MCQ Question Answer for Preparation of Exams. Here we Provide Class 8 Math Question Answer, Important Questions, MCQ for Various State Boards Students like CBSE, Haryana, uttar pradesh, mp and other state students.

Also Read : – Class 8 Math NCERT Solution

NCERT Class 8 Math Chapter 2 Linear Equation in One Variable MCQ Question Answer Solution.

Linear Equation in One Variable Class 8 Math Chapter 2 MCQ Question Answer

Multiple Choice Questions and Answer for Easy to Understand the Chapter.

1.  Which of the following is the value of x in equation x – 2 = 7.
(A) 1
(B) 7
(C) 5
(D) 9

Answer

Ans. 9


2. Which of the following is equation?
(A) x<2
(B) x + y > 9
(C) x = 7
(D) a < 2

Answer

Ans. x = 7


3. Which of the following is the value of z in given equation 6 = z + 2.
(A) 6
(B) 5
(C) 8
(D) 4

Answer

Ans. 4


4. What is the sum of first three multiples of 11.
(A) 44
(B) 55
(C) 66
(D) 77

Answer

Ans. 66


5. Sum of two whole numbers is 20. Which of the following can be possible values of two numbers.
(A) 10, 11
(B) 5, 14
(C) 15, 5
(D) 20, 10

Answer

Ans. 15, 5


6. Ravi has a total of Rs 100 as a currency notes in denomination of Rs. 5 coins. Number of coins he have is
(A) 10
(B) 20
(C) 50
(D) 100

Answer

Ans. 20


7. Which of the following is the value of x in equation 2x – 3 = x + 2.
(A) 1
(B) 2
(C) 4
(D) 5

Answer

Ans. 5


8. Which is the value of x in equation 8x/3x = x.
(A) 8
(B) 3
(C) 8/3
(D) 3/8

Answer

Ans. 8/3


9. z/(z + 15) = 4/9. Which one of the following is true?
(A) z = 12
(B) z = 10
(C) z = 5
(D) z = 27

Answer

Ans. z = 12


Leave a Comment

error: Content is protected !!