Class 9 Math Chapter 2 MCQ Question Answer NCERT Solution

NCERT Class 9th Math chapter 2 MCQ Question Answer and can take online test here.. CCL Chapter helps you in it..  NCERT Solution for Class 9 Maths Chapter 2 MCQ of Polynomials NCERT Solution for CBSE, HBSE, RBSE and Up Board and all other chapters of class 9 math.

Also Read:- Class 9 Math NCERT Solution

NCERT Class 9 Math chapter 2 Polynomials MCQ Question Answer with Online test of Objective type Solution.

Class 9 Math Chapter 2 MCQ Question Answer


1. The degree of a non zero constant polynomial is always
(A) zero
(B) one
(C) two
(D) different in each

Answer

Ans. (A) zero


2. Degree of given polynomial x+ x3 + 5 is
(A) 1
(B) 3
(C) 5
(D) 0

Answer

Ans. (C) 5


3. Which of the following is not a polynomial?
(A) 10x+ x3
(B) 5x+ x4
(C) 2x+ 10x2
(D) x+ x3/2

Answer

Ans. (D) x+ x3/2


4. Zero of the polynomial p(X) = 2x + 2 is
(A) 0
(B) -1
(C) 1
(D) -2

Answer

Ans. (B) -1


5. What will be the remainder on dividing p(x) = x3 + 1 by x + 1
(A) 0
(B) 1
(C) 5
(D) 7

Answer

Ans. (A) 0


6. What will be the value of k, if x – 1 is a factor of 4x+ 3x– 4x + k
(A) 0
(B) -3
(C) -5
(D) 4

Answer

Ans. (B) -3


7. If x + y + z = o, Then which of the following is true?
(A) x3 + y3 + z3 = 0
(B) x3 + y3 + z3 = 1
(C) x3 + y3 + z3 = 3xyz
(D) x3 + y3 + z3 = -3xyz

Answer

Ans. (C) x3 + y3 + z3 = 3xyz


8. A polynomial of degree two is called
(A) linear polynomial
(B) quadratic polynomial
(C) cubic polynomial
(D) none of these.

Answer

Ans. (B) quadratic polynomial

 

Leave a Comment

error: Content is protected !!