A Photograph Class 11 English MCQ Question Answer – Hornbill NCERT Solution

NCERT Class 11 English Hornbill – A Photograph Chapter 1 MCQ / Objective Type Question Answer for Preparation of Exams. Here we Provide Class 11 English Question Answer, Important Questions, Summary, mcq for Various State Boards Students like CBSE, HBSE, MP BOARD, UP BOARD, RBSE students.

Also Read : – Class 11 English Hornbill NCERT Solution

NCERT Class 11 English Hornbill Poem / Chapter 1 A Photograph MCQ / Objective Question Answer Solution.

A Photograph Class 11 English MCQ Question Answer


1. Who is the poet of the poem “A Photograph”?
(A) Ted Hughes
(B) Elizabeth Jennings
(C) Walt Whitman
(D) Shirley Toulson

Answer

Ans. (D) Shirley Toulson


2. In this poem how many girl cousins went paddling?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4

Answer

Ans. (B) 2


3. How many years old the big girl was?
(A) Five
(B) Nine
(C) Twelve
(D) Twenty

Answer

Ans. (C) Twelve


4. How many people have been shown in the photograph?
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Five

Answer

Ans. (C) Three


5. What does the cardboard represents?
(A) car
(B) photograph
(C) Life
(D) death

Answer

Ans. (B) photograph


6. Who has been clicking the photograph?
(A) Poetess’s Aunt
(B) Poetess Mother’s  Uncle
(C) Poetess’s Mother
(D) None of the above

Answer

Ans. (B) Poetess Mother’s  Uncle


7. Which quality of feet has been described in the poem?
(A) Terrible
(B) Transient
(C) Both A and B
(D) None of the above

Answer

Ans. (C) Both A and B


8. Who has been changed less than human being according to poem “A Photograph”?
(A) Trees
(B) Sea
(C) River
(D) All of the above

Answer

Ans. (B) Sea


9. After how many years poetess will have been laughing at the snapshot?
(A) ten-fifteen
(B) Twenty-Thirty
(C) Four-Five
(D) None of the above.

Answer

Ans. (B) Twenty-Thirty


10. “Now she’s been dead”. Whose death has been said?
(A) Shirley’s Sister
(B) Shirley’s Father
(C) Shirley’s Uncle
(D) Shirley’s Mother

Answer

Ans. (D) Shirley’s Mother


11. At the last of the poem, there is nothing other than what?
(A) Happiness
(B) Silence
(C) Poverty
(D) None of the above.

Answer

Ans. (B) Silence


12. Which of the following statements is true regarding the persons shown in the photograph?
(A) One of them was Poetess’s mother.
(B) The other two were cousins of Poetess’s mother.
(C) Both A and B
(D) None of the above.

Answer

Ans. (C) Both A and B

Leave a Comment

error: Content is protected !!